שוקולד לאפייה
שוקולד הוא אחד הרכיבים הפופולריים ביותר באפייה. אם גם אתם אוהבים מאוד שוקולד ונוהגים להשתמש בשוקולד באופן קבוע לאפייה – חשוב שתדעו באיזה שוקולד כדאי לכם לבחור על מנת להגיע לתוצאה הטובה ביותר. קיימים היום כמה סוגים של שוקולד לאפייה כאשר חלקם מתאימים לאפייה בטמפרטורה גבוהה וחלקם מתאימים יותר לקישוט חיצוני של העוגה.
חשיבות של בחירה בשוקולד איכותי
ההמלצה שלנו אליכם לקבלת התוצאות הטובות ובעיקר הטעימות ביותר היא על שוקולד לאפייה עם אחוז מוצקים של קקאו גבוה מ-60% ללא תוספת של שמן צמחי וחומרים סינטטיים. באותם מקרים בהם תרצו לאפות עוגה פשוטה ולא תרצו להשקיע ברכישת שוקולד איכותי לאפייה תוכלו להסתפק בשוקולד לאפייה שנמכר בחפיסות בכל מרכול.
הכנת ממתקי שוקולד
שני הקינוחים הפופולריים ביותר להכנה עצמית עם שוקולד לאפייה הם פרלינים וטראפלס. אלו הם ממתקי שוקולד איכותיים אותם תוכלו להגיש גם לילדים וגם למבוגרים. על מנת להגיע לתוצאה הטובה ביותר כדאי לבחור שוקולד איכותי. להכנת ממתקים לא כדאי להשתמש בצמקאו אלא אך ורק בשוקולד טהור שנמכר בחנויות אפייה. אם תשתמשו בשוקולד רגיל תגלו שאי אפשר לטמפרר אותו. ככל שהשוקולד יותר טהור כך יהיה לכם קל יותר לטמפרר אותו. שוקולד טהור מתקשה בתוך כ-3 דקות כך שנוח מאוד לעבוד איתו.
סוגים של שוקולד לאפייה
הכול מסכימים שהשוקולד הוא אחד הטעמים האהובים ביותר. אנו נתקלים בו באפייה כמעט בכל מתכון. ברוב העוגות מקבל השוקולד מקום מרכזי. אם גם אתם אוהבים שוקולד אתם בוודאי מסוגלים להבדיל כבר בטעימה הראשונה בין שוקולד איכותי לבין שוקולד פחות איכותי. השוקולד שמשמש לאפייה הוא בעיקר שוקולד מריר. האיכות של השוקולד המריר נקבעת על פי האיכות של פולי הקקאו. אם אתם מעוניינים בטעמים מתוקים יותר תוכלו לבחור שוקולד חלב או שוקולד לבן.
איפה כדאי לאחסן שוקולד?
על מנת להגן על השוקולד ולשמור עליו איכותי ככל האפשר כדאי לשמור אותו במקום חשוך, יבש וקריר. על העטיפה של השוקולד להיות סגורה בצורה הרמטית. בקיץ כדאי לאחסן שוקולד במקרר בתוך כלי אטום.