השקד הוא אחד האגוזים החשובים והפופולריים ביותר בעולם, ומבין כל מיני האגוזים שיש, ממנו אנחנו צורכים הכי הרבה. השקד הטחון הוא חומר הגלם הכי שימושי בקונדיטוריה. אם זה בעוגות, במאפים ובמתוקים למיניהם - שקדים הם תמיד מרכיב נהדר שמוסיף פריכות וטעם אגוזי מושלם לכל קינוח שמכניסים אותו אליו. מלבד טעמם יש לשקדים יתרונות ושימושים רבים והם יכולים לשמש להכנה של מגוון מאכלים מלבד קינוחים. הקמח המופק מהם, אותו ניתן לרכוש בחנויות טבע ומרכולים שונים, משמש כתוסף לעוגות במקום חלק מהקמח במתכון או כתחליף נפלא לכל כמות הקמח במתכון, מה שמהווה בשורה טעימה במיוחד לאנשים שרגישים לגלוטן או אלו שלא צורכים דגנים מטעמים רפואיים ותזונתיים אחרים. השקד הטחון משמש להכנת עוגיות, מליות, עוגות פולנטה קרנץ, קרם שקדים (בסיס המקרון), כתוספת למרנגים, עוגיית מקרון, מרציפן עוגת מספרים, בצק פריך ועוד.
מתכון לבצק פריך שקדים לעוגת מספרים:
מצרכים לבצק: 3 כוסות קמח מנופה, חצי כוס סוכר, כוס שקדים מולבנים טחונים, חבילת מחמאה(200 גרם)/ חמאה, כפית תמצית וניל, ביצה(טבעונים-שימו כף אחת של רסק תפוחים במקום הביצה)
לקרם:
250 גרם גבינת מסקרפונה, 2 כפות סוכר' כפית תמצית וניל איכותית, 250 מ"ל שמנת להקצפה.
לציפוי: פירות ותוספות לפי טעמכם האישי: שוקולדים, קישוטי מרנג, קצפת, פרחים אכילים, עוגיות 2 ק"ג אבקת שקדים בהשגחת הבד"ץ.
מתאים לעוגיות, עוגות, בצק פריך, ועוגות מספרים ופירות.